0721.571.086

georgiana@edu-care.ro

Vezi galeria foto

Copilul tau are nevoie de BEFORESCHOOL

Gimnaziul vine cu noi provocari pentru copil si intreaga familie. Iata cateva informatii utile despre aceasta etapa si cateva sfaturi despre cum poti sa iei cele mai bune decizii pentru educatia copilului tau!


In clasele V-VIII  elevul trece treptat de la copilarie la adolescenta. Nevoia de afiliere la grup, de afirmare in fata colegilor creste in detrimentul deschiderii fata de familie. 

Devin foarte sensibili la comentariile si remarcile adultilor , cauta confort si intelegere la cei de varsta lor si incearca sa isi gaseasca identitea de sine.

 

Aditional la schimbarile psihologice  specifice acestei etape de dezvoltare, vin si schimbarile sociale, generate de scoala:

- In cele mai multe  cazuri apare o schimbare de program. Copiii vor invata dupa-amiaza, astfel vor fi nevoiti sa se adapteze unui alt orar de invatare.

- Numarul materiilor de studiu creste, implicit volumul de lucru. Apar mai multi profesori, cu stiluri de predare diferite, cu cerinte diferite la care copiii trebuie sa se adapteze.

- Notele iau locul calificativelor. Acest sistem de notare le poate creea un disconfort si frustari in prima faza.

 

In contextul acestor schimbari te gandesti ce program de teme ar fi eficient pentru copilul tau. Sa si le faca singur  acasa sau la un beforeschool?

Daca ai un program de lucru flexibil, ce iti permite sa urmaresti indeaproape programul de lucru al copilului, sa il duci la scoala  si la alte activitati,  atunci  cea mai eficienta solutie pentru copil este cea de “teme acasa”. Acesta poate invata linistit in ritm propriu si mediu familial. Tu il poti sprijini cand are nevoie si poti interveni din timp pentru a corecta greseli.

Daca nu ai insa posibilitatea de control asupra programului de lucru al copilului, atunci o solutie sigura ar fi o forma institutionalizata de lucru, respectiv un  beforeschool.

Astfel vei fi sigur ca fiul/fiica ta isi va face temele sub indrumarea unor specialisti, va fi ascultat la lectii, va putea participa la alte activitati suplimentare sau optionale organizate de beforeschool  si nu va pierde timpul pe retele de socializare intrand in contact cu persoane dubioase.


Foarte important este “un pranz cald” pe care copiii trebuie sa il serveasca inainte de a pleca la scoala pentru a face fata efortului sustinut iar centrele beforeschool ofera si aceasta optiune. Transportul la scoala face parte din pachetul de servicii beforeschool, asa vei sta linistit stiind ca fiul/fiica ta a ajuns la timp si in siguranta la ore.

In timp, copilul poate asimila programul de lucru imprimat la beforeschool si puteti trece la sistemul “teme acasa”. Este important sa le acordam incredere copiilor nostri si le satisfacem nevoia de a fi independenti.

 

Autor:
Georgiana Abrudan
Profesor si mamica copil cls a-V-a

Contact

Georgiana Abrudan
Mobil: 0721.571.086
Email: georgiana@edu-care.ro

Copyright © 2018 Edu&Care.
All rights reserved.