0721.571.086

georgiana@edu-care.ro

Vezi galeria foto

Timpul in lumea copilariei

La ce ora ne culcam? Pare o intrebare cu un raspuns simplu: ora 9 seara sau 21. Pentru noi adultii este simplu insa pentru copiii nostri este un raspuns abstract.Anul nou, anotimpurile cu lunile lui, lunile „buclucase” care au 28, 30 sau 31 zile, masuratul orelor in functie de soare, toate par foarte complicate pentru un copil pana in jurul varstei de 7-8 ani.
Elevii mei de cls I ma intreaba de cand vin la scoala” Doamna, cate are mai avem? E ultima ora?, desi de multe ori parcursesem doar o ora de curs.
Cand ii intreb care este data nasterii lor si in ce anotimp este, vad in ochii lor o confuzie totala, ca si cum as vorbi o alta limba.Intelegerea timpului este foarte importanta pentru copil, astfel el va putea sa se orienteze, sa-si planifice activitati si sa urmareasca indeplinirea lor.Iata cateva sfaturi prin care va puteti sprijini copiii sa asimilze mai repede si mai usor notiunile legate de timp.1. Folositi-va de orice eveniment important din viata familiei pentru pozitionare in timp: ziua de nastere a mamei, a bunicului,inceperea scolii. Planificati evenimentul impreuna cu copilul si discutati pe larg despre el: a cata zi din luna, anotimpul in care este, caracteristicile acelui anotimp.2. Ingrijiti impreuna cu cel mic o floare pe tot parcursul zilei. Va observa ca dimineata cand rasare soarele floarea se deshide iar la apus floarea se inchide. La fel procedam si noi oamenii.3. Incurajati-l sa realizeze un colaj cu programul lui zilnic care incude orarul scolar si cel de dupa scoala. Conveniti ca schimbarile nepravazute de program sau cele decise de el (trebuie sa ii dati si libertate controlata de a-si gestiona singur timpul) sa le noteze intr-un jurnal al timpului. Asa va putea periodic sa calatoreasca in timp.Veti observa ca prin exercitiu si perseverenta timpul va deveni prietenul copilului.Autor: Abrudan Georgiana

Contact

Georgiana Abrudan
Mobil: 0721.571.086
Email: georgiana@edu-care.ro

Copyright © 2018 Edu&Care.
All rights reserved.